Det finns många minnesvärda konserter att se tillbaka på. Lyckligtvis finns mycket inspelat för oss som inte kunde vara med på tillställningar som till exempel under den maffiga Live Aid-galan där bland annat Freddie Mercury, Madonna och David Bowie spelade för tiotusentals åskådare. Live Aid var en välgörenhetskonsert som ägde rum den 13 juli 1985 med en spelning i London och en i Philadelphia. Syftet var att uppmärksamma svältkatastrofen i Etiopien.

Tidernas mest ikoniska rockkonserter

En annan mycket häftig och ikonisk rockkonsert var när Rolling Stones spelade på Altamont Speedway i Kalifornien den 6 december 1969. Det blev en våldsam festival där Rolling Stones var avslutande akt. På festivalen spelade även Santana, Jefferson Airplane, The Flying Burrito Brothers and Crosby, Stills och Nash & Young. Uppskattningsvis besökte 300 000 åskådare konserten. Det har även gjorts en dokumentär om konserten. Rolling Stones spelade gratis som en följd av kritik mot höga biljettpriser.

Mytomspunna konserter

Tidernas mest ikoniska rockkonserterEtt konsertminne som har gått till historien som ett av de mest ikoniska ögonblicken i rockhistorien var när Jimi Hendrix spelade på Monterey Pop Festival i Monterey i Kalifornien. Detta var i juni 1967. Festivalen har ansetts vara den första stora rockfestivalerna som anordnats och en förebild för många efterkommande festivaler. Hendrix spelade under söndagen den 18 juni med The Jimi Hendrix Experience. Det här var Jimi Hendrix första stora framträdande.

En spelning som man bra gärna hade velat vara med på var på rockbandet Grateful Deads spelning på Old Renaissance Faire Grounds. Konserten ägde rum den 27 augusti 1972 i Veneta i den amerikanska delstaten Oregan. Från konserten har livealbumet ”Sunshine Daydream” getts ut där du kan lyssna på spelningen i sin helhet. Den finns även återgiven som musikdokumentär med samma namn som gavs ut 2013 efter att ha visats på diverse filmfestivaler.

The Beatles var ett flitigt turnerande band. En av de mest uppskattade spelningarna var när de spelade på Apple Rooftop i London den 30 januari 1969. The Beatles tog en paus från studion och uppträdde på Apples tak där de framförde en mycket uppskattad konsert för lokala kontorsarbetare som fick avnjuta konserten. De spelade låten ”Get Back” hela tre gånger under konserten. John Lennons gitarr var dock högljudd, vilket resulterade i att polisen dök upp.