När det kommer till tidernas bästa rockband är åsikterna såklart delade. Många har sin personliga favorit, men oavsett vilket som är det absolut bästa rockbandet finns det några som har nått en extra nivå av berömmelse och uppskattning hos fansen genom sin musik och sina konserter. En favorit hos många är till exempel brittiska Pink Floyd med sin kraftfulla musik och episka hits som ”Another Brick In The Wall” och ”Comfortably Numb”.

En annan storfavorit är givetvis The Beatles som under sin storhetstid på 60-talet var absolut störst i sin genre. Än idag beskrivs The Beatles som musikhistoriens kommersiellt mest framgångsrika band. Det brittiska pop- och rockbandet inspirerade människor över hela världen med sin musik, men även inom mode och film kunde man se influenser från The Beatles. Bland hitsen minns vi särskilt låtar som ”Yellow Submarine”, ”Yesterday” och ”Love Me Do”.

Tidernas bästa rockband

Led Zeppelin, Metallica och AC/DC

Nästa band – som kan ses som ett av världens bästa rockband – är Led Zeppelin. Även detta band har sitt ursprung från Storbritannien. De bildades 1968 och musiken är en blandning av blues, rockmusik och folkmusik. På 70-talet var Led Zeppelin ett av de största banden inom rock. Genombrottslåten var ”Whole Lotta Love”. Än idag ses gruppen som en pionjär och mycket inflytelserik spelare inom hårdrocken. Led Zeppelin splittrades 1980. Några återföreningar har gjorts, men inte med originaluppsättningen.

Metallica ska även de ses som ett av världens absolut bästa rockband. De kommer ursprungligen från Los Angeles i Kalifornien där de bildades 1981. Deras debutalbum ”Kill ‘Em All” gavs ut år 1983 och sedan dess har Metallica sålt över 110 miljoner album. De räknas som det mest inflytelserika bandet i sin genre kallad ”thrash metal”. Metallica är fortfarande aktiva och tog som första metalband emot det prestigefulla Polarpriset 2018.

Det sista bandet som vi ska titta närmare på i den här genomgången är AC/DC. Kanske är de mest kända för låten ”Highway To Hell”. AC/DC kommer ursprungligen från Sydney i Australien och bildades 1973. De kallar själva sin musik för rock and roll och har sålt mer än 200 miljoner skivor. Bandet har genomgått många medlemsbyten genom åren och är aktiva än idag med Angus Young och Stevie Young på gitarr och Chris Slade på trummor.