The Hives är en rockgrupp som kommer från den lilla staden Fagersta. Bandmedlemmarna är födda i slutet av 1970- talet och består av av fem killar, Bandet bildades redan år 1993 men framgångarna lät vänta på sig till 2000- talet. År 2000 när karriären började ta fart hade gruppen omkring 150 spelningar. The Hives har genom sin musik skördat stora framgångar både i Sverige och utomlands och är aktiva än idag.

Förutom att The Hives är kända för sin fantastiska musik har de även fått mycket publicitet för hur de är klädda, gruppen klär sig nämligen alltid enhetligt. På scenen har bandmedlemmarna alltid svarta/vita kläder på sig i olika skepnader vilket har blivit ett signum. Utanför scenen, på exempelvis intervjuer och presskonferenser, har de alltid likadana kläder. Även om de klär sig likadant så har de inte svartvita kläder på sig vid dessa tillfällen.

De mest populära svenska banden

The Sounds

The Sounds är en svensk rockgrupp som bildades år 1999 i Helsingborg, bandet består av fyra män och en kvinna. Gruppens framgångar kom tidigt i karriären då de släppte sitt första album år 2002. Albumet hette ”Living In America” och blev genast en succé, den låten som blev störst var just den med samma namn som albumet. Detta album gav The Sounds även pris som bästa nykomling under Grammis-galan samma år.

The Sounds kunde med hjälp av sitt första album slå igenom även utanför Sveriges gränser, främst i USA. De fick även vara en del i den amerikanska storstjärnan Bam Margeras TV-show ”Bam’s Unholy Union” då de spelade under hans bröllop år 2007. The Sounds var bruden Melissa ”Missy” Rothsteins favoritband och därför fick de möjligheten att vara deras bröllopsband. The Sounds är aktiva än idag med spelningar, främst inom Sveriges gränser.

Kent är ett svenskt rockband som kommer från Eskilstuna, gruppen har haft många bandmedlemmar som passerat genom åren. Under mitten av 1990-talen etablerade sig Kent som ett av de mest populära grupperna i Skandinavien. Gruppen har flera gånger kammat hem pris som ”Sveriges största rockband”. Kent avslutade sin karriär år 2016 med en stor avskedsturné och gruppen är således inte längre aktiv idag. Den absolut sista spelningen skedde på Tele2 Arena i december år 2016.