Ett band på uppgång är Inner Wave, ett band inom genren indie/alternativ. Medlemmarna växte upp i Los Angeles, vilket deras stil redan skvallrar om. Bandet består av ett gäng vänner som började spela ihop redan som 13-åringar. Idag, tio år senare, driver de bandet Inner Wave tillsammans. Sångare är Pablo Sotelo, på bas hittas Jean Pierre Narvaez och på trummor Luis Portillo. Övriga medlemmar är Elijah Trujillo på gitarr och Chris Runners.

Ett annat färskt band som har stigit på listorna och som är ute och turnerar i USA för tillfället är Hello Yello. Även dessa hör hemma inom genren indie/alternativ och deras musik har fängslat många lyssnare. Hello Yello kommer från Oakland och deras första singel på Spotify släpptes under 2018 följd av det första albumet ”Love Wins” under 2019. Bandets medlemmar är Martin Rodrigues, Dylan Wiggins och Jaden Wiggins.

Band på frammarsch att lyssna på

Håll koll på dessa band

Nästa band att uppmärksamma är Men I Trust som består av Emmanuelle Proulx, Jessy Caron och Dragos Chiriac. Proulx sjunger och spelar gitarr, Caron spelar bas och Chiriac spelar ett flertal instrument samt producerar. Det här är ett kanadensiskt band som grundades 2014 i Montréal. Soundet är drömmigt och musiken hör hemma inom popgenren. De släpper all musik på eget bolag och har hittills släppt fyra album samt ett tiotal singlar.

Ett till band att titta närmare på är Big Thief. Det är ett amerikanskt indierockband som nyligen gett ut sitt fjärde fullängdsalbum. De kommer från Brooklyn i New York och består av medlemmarna Adrianne Lenker på gitarr och sång, Buck Meek på gitarr, Max Oleartchik på bas och James Krivchenia på trummor. Första albumet ”Masterpiece” kom 2016. Under 2019 har bandet gett ut två album ”U.F.O.F.” och ”Two Hands”. Båda albumen har blivit hyllade av kritiker.

Detta var några av alla de härliga band vars musik vi har fått möta och njuta av under den senaste tiden. Alla band som nämns i den här artikeln finns tillgängliga att lyssna på via streamingtjänsten Spotify. Det dyker ständigt upp nya band så var inte rädd för att lyssna på relaterade artister till dina favoriter ibland. Kanske hittar du ny musik och band som kan komma att bli dina nya favoriter?